over ons

 

nuchtere noordelingen, wonend in italië en een beetje boer.

 

Wij zijn Erik Jagersma en Marianne Speelman en samen met onze dochter Isabella en zoon Tobias zijn wij eigenaar van Agriturismo Fortuna Verde; we stellen ons graag aan je voor!

 

Erik was ruim 12 jaren werkzaam als international accountmanager bij een handelsorganisatie. Marianne heeft na haar master studie gewerkt als gemeentelijk beleidsadviseur recreatie en toerisme. Toerisme en hospitality lopen als een rode draad door ons leven. Op de Hotelschool ontstond bij Erik de liefde voor koken.

 

We zijn avontuurlijk ingesteld en hebben vele verre reizen gemaakt. De liefde voor eten én de liefde voor reizen zorgde ervoor dat er in 2011 plannen ontstonden om een bedrijf in het buitenland te starten. Puzzelstukjes vielen op hun plaats en we kozen voor Italië; een prachtig land met een heerlijk klimaat, rijk aan geschiedenis en cultuur en bovenal de geweldige Italiaanse keuken.

 

Sinds eind 2012 wonen we in Cossignano, Le Marche en als nuchtere Noorderlingen runnen wij nu een Italiaanse boerenbedrijf; kleinschalig en op een eigentijdse manier die past bij onze achtergrond en idealen.

 

Het platteland, smaak en gastvrijheid zijn voor ons uitgangspunten in onze bedrijfsvoering.

 

Agriturismo Fortuna Verde ligt op een terrein van 7 hectare in de zuidelijke provincie Ascoli Piceno, twee kilometer buiten het prachtige dorpje Cossignano. Op onze boerderij hebben we een grote olijfgaard, een wijngaard, een flink aantal amandelbomen, een fruitgaard met veel verschillende soorten van het heerlijkste fruit en een moestuin.

 

Duurzaam ondernemen en bewust omgaan met de natuur en onze omgeving is belangrijk voor ons. Zo maken we bijvoorbeeld dankbaar gebruik van de Italiaanse zon voor onze zonnecollectoren en proberen we ons afval te verminderen en te recyclen. In de keuken geloven we in het Slow Food principe. We koken volgens de seizoenen met producten uit de streek. Groente, fruit en kruiden komen zoveel mogelijk uit eigen moestuin of boomgaard. Eerlijk en echt eten dus.

 

Onze boerderij is geschikt voor een uiteenlopend publiek. Romantici, rustzoekers, families met kinderen of actieve 50-plussers: iedereen is van harte welkom! We ontvangen je graag en vinden het leuk om onze ervaringen met je te delen.

 

Zin om de gebaande paden te verlaten? Het nog authentieke Italië te proeven en te ontdekken? We verwelkomen je graag!

 

erik jagersma & marianne speelman

 

wij spreken Nederlands, Duits, Engels en Italiaans.

telefoon 0039 342 944 1510

 Contrada Fiorano 20

63067 Cossignano (AP)

Italia

info@fortunaverde.com